Családtag felkutatása: rokonok nyomában bevált módszerekkel

Családtag felkutatása

Családtag felkutatásához segítséget tudunk nyújtani a családfa meghatározás eszközeivel. A családtörténet hiányzó részeit be tudja illeszteni a helyükre.

Szinte mindenkinek vannak olyan családtagjai, akikről nem tud semmit. Nem azért, mert a rokonok távol kerültek egymástól, hanem azért, mert  a kilétüket egyszerűen sűrű homály fedi. Ezt a homályt sok esetben az idő és a történelem kavarta, de egy kis munkával és kitartással ki tud tisztulni a kép.

A nyomok ott vannak, csak értelmezni kell őket

A külföldre távozott rokonok, a háborúban eltűnt személyek mind nyomot hagytak maguk után, csak tudni kell felkutatni és értelmezni ezeket a nyomokat. A családtagokról a hátramaradt, írásos, képes dokumentumok tartalmaznak információkat. A családtag kutatásban felhasználunk fotókat, hivatalos iratokat, személyes emlékeket, családi feljegyzéseket vagy akár történeteket is.Ha szerencsénk van, akkor a részletekből kiolvasható egy vagy több személy azonossága, utolsó tartózkodási helye és a családi kapcsolódásai.

Talán egy ilyen jellegű kutatás egyszerűnek tűnik, de még a gyakorlottakat is kiívások elé tudja állítani. A legnehezebb dolga akkor van a kutatónak, ha kevés információ van a kezében, amin elindulhat vagy útközben elakad és nem tudja, merre forduljon, haladjon tovább előre. Megesik, hogy egyszerűen rosszul olvasható egy feljegyzés, hiányos. Ilyenkor további szakértők bevonására is szükség lehet, ami talán meghosszabbítja a kutatást, de megalapozhatja a sikerét is.

Mi azzal a céllal kezdünk bele minden családtag felkutatásába, hogy a megbízóknak a legtöbb információt adjuk át a nyomozás végeztével. Számos projektünket már siker koronázta, Önt sem fogjuk cserben hagyni.

A családfakutatást és az ehhez tartozó szolgáltatásainkat mindenkinek a figyelmébe ajánljuk, akit foglalkoztatnak a múlt ismeretlen darabkái. Személyek, helyek, kötelékek kerülnek újra fénybe, mindez a módszeres kutatás eszközeinek a segítségével. Lépjen kapcsolatba velünk és tárja fel a múltat szakértők közreműködésével!