Családfakutatás

családfakutatás

Fedezd fel családfád gyökereit  – minden ág rejteget izgalmas történeteket!

Hívjon minket és segítünk felkutatni családfád!

 

A családfakutatásról

“A genealógia (származástan) a nemzetségek, családok történetét, leszármazási rendjét tanulmányozó történeti segédtudomány, melynek egyik legfontosabb részterülete a családfakutatás.”

A családfakutatás legfontosabb forrásai az anyakönyvek (keresztelési, házassági, halotti) és a különböző összeírások. Ezen több évszázados iratok feldolgozásával készül el a családfa, amit aztán további kutatásokkal lehet bővíteni, az egyes részleteket jobban megismerhetővé tenni.

Kutatási területünk

Kutatást elsősorban a történelmi Magyarország területén, valamint Csehországban és Ausztriában végzünk, de igény és lehetőség szerint más országokban is.

Kutatási területünk

 

A családfakutatás menete

A kutatás megkezdése előtt a lehető legtöbb, a családban fellelhető információt kell begyűjteni, úgy mint a régi anyakönyvi kivonatok, feljegyzések, származás igazolások, levelek, családi biblia stb. Minél több adat áll rendelkezésre a kutatás kezdetekor, annál gyorsabban (költséghatékonyan) lehet eredményeket elérni. De nem csak a dokumentumok összegyűjtése és feldolgozása fontos, hanem az idősebb rokonok emlékezetét is segítségül kell hívni a kiindulási adatok összeállításakor. A négy legfontosabb adattípus amikre szükség van: név, időpont, hely, vallás. Mindezekhez természetesen segítséget nyújtunk, akár személyes találkozás keretében is. Letölthető adatlap (.doc)  vagy (.pdf) 

Ha a kiinduló anyag összeállt, akkor kezdődhet a kutatás, – amit teljesen az Ön igényeinek megfelelően végzünk – melynek időtartama általában 1-6 hónap. A kutatás legfontosabb forrásai az anyakönyvek , az összeírások, a gyászjelentések, a helytörténeti munkák és a korabeli újságok. A kutatás végeztével az adatokat egy speciális családfa-szerkesztő programmal ábrázoljuk vagy művészi kivitelben megrajzoljuk, amit a megrendelőnek a kutatási jegyzőkönyvvel együtt adunk át. A teljes kutatási anyag digitális adathordozóra kerül; ez tartalmazza a kutatási jegyzőkönyvet (a kutatás menetének leírását, dokumentumok pontos forrásait, az adott korszak és terület történelmi és gazdasági viszonyait, térképeit) valamint az esetleg fellelt fényképeket és egyéb iratokat is.

Előfordulhat, hogy a kutatás közben addig nem ismert nemesi ősökre bukkanunk, amely családról, a nemesség szerzésének körülményeiről, címeréről is legjobb tudásunk szerint próbálunk meg minél több ismeretet összegyűjteni. Kérésére címerét is elkészítjük.


 

 

Családfák rajzolása

egyedi, igényes családfakészítés méretkorlát nélkül

A családfakutatás során rengeteg új információt tudhatunk meg őseinkről, melyeket érdemes egy szépen kidolgozott, nagyméretű falra kitehető családfát ábrázoló képként elkészíttetni, mely így otthonunk díszévé válhat vagy nagyszerű ajándék lehet.

Minden egyes általunk készített családfaábra egyedi, nem előre elkészített sablonos tucattermék. Méretbeli megkötés nincs, csak a nyomtathatóság szabhat határt. Egyszerűbb kivitelű, de igényes és mutatós családi tablók készítését is vállaljuk. Tekintse meg referenciáinkat.

családfa rajzolása

Családfakutatás ára

családfakutatás

A családfakutatási szolgáltatás árait több tényező befolyásolja. Árajánlatot a kiindulási adatok és a kívánt kutatási mód meghatározása után tudunk adni.
További információkért keressen minket bizalommal: Kapcsolat