Szolgáltatásaink

Családtörténeti kutatáshoz kapcsolódó szolgáltatásaink

 

 

Izgalmas információkat kaphat a családtörténet kutatásból

Családtörténet kutatásNépszerű a családtörténet kutatás, egyre többen szeretnének részleteket megtudni a gyökereikről. Ne kutasson, mi megismertetjük a személyes történetével!

Családi fényképek, dokumentumok, levéltári iratok, hivatalos feljegyzések böngészése vezet oda, hogy az adatokból kibontakozik egy saját családtörténet. Egy ilyen fejesugrás a történelembe nemcsak izgalmas, hanem rengeteg új információt is felszínre hozhat. Származással, ismeretlen családtagokkal, ősökkel és addig nem létezőnek hitt, még élő rokonokkal lehet gazdagabb, aki belevág a családfa feltérképezésébe, a családtörténet kutatásba.

A család, a rokonság, az ősök tágabb ismerete, az elmélyülés a gyökerek felfedezésében nem csupán izgalmas élmény, hanem segít abban is, hogy jobban megalapozza valakinek az identitását. A kutatásaink már számtalan embernek jelentettek segítséget a származására fényt deríteni. További családtörténet kutatást örömmel végzünk bárkinek, aki szeretné megtalálni rokonait, többet tudni a neve eredetéről és az őseiről.

 

Családfakutatás

A genealógia (származástan) a nemzetségek, családok történetét, leszármazási rendjét tanulmányozó történeti segédtudomány, melynek egyik legfontosabb részterülete a családfakutatás.”

Címerkészítés – Címerkutatás

“A címer olyan, általában pajzson viselt, meghatározott szabályok szerint megszerkesztett színes jelvény, melyet egy család, intézmény vagy testület a saját maga identifikálására örökletes, állandó jelleggel használ.”

Családfa ábrák és származási táblák

A családfakutatás során rengeteg új információt tudhatunk meg őseinkről, melyeket érdemes egy szépen kidolgozott, nagyméretű falra kitehető családfát ábrázoló képként elkészíttetni.

Névkutatás, névetimológia

E szolgáltatásunk igénybevételével megtudhatja saját vezetéknevének eredetét, jelentését, kialakulásának körülményeit.

Családtagok, rokonok kutatása

Egyes családtagok, rokonok felkutatását is vállaljuk

Egyedi igények

Minden hozzánk fordulónak legjobb tudásunk szerint igyekszünk segíteni a genealógia és a heraldika területén.