Családtagok, rokonok kutatása

Felkutatná eltűnt családtagját, rokonát?

Hívjon minket és segítünk felkutatni eltűnt szeretteit!

 

Egyes családtagok, rokonok felkutatását is vállaljuk. Különös tekintettel az Amerikába kivándorolt személyekre és a világháborúk hadszínterein elhunyt vagy eltűnt katonákra.

A családtag kutatás kihívásai

A családtag kutatás a XXI. században is igazi kihívást jelent, ha szakember segítsége nélkül vág bele. Kímélje meg magát a rengeteg munkától, bízza ránk a feladatot!
Az internet világában bármilyen információhoz pillanatok alatt hozzájuthatunk, egyszerűen csak bepötyögjük, mit szeretnénk megtudni. Ez alapján könnyen azt gondolhatnánk, hogy a családtagok, rokonok felkutatása sem jelenthet különösebb problémát.
Ez azonban mégsem így működik, a családtag kutatás fáradságos munka, ami nem is biztos, hogy eredménnyel jár, itt ugyanis nem tudjuk segítségül hívni a XXI. század eszközeit. Lássuk, milyen nehézségekbe ütközhetünk, ha laikusként vágunk bele a kutatómunkába!
  • Mindjárt az elején komoly kihívással találjuk szemben magunkat, ha nem tudjuk, pontosan hol anyakönyvezték a felkutatni kívánt személyt.
  • Nagyszülőkről, dédszülőkről rendszerint vannak információink, de ha már 1895 előtti időkig kell visszamennünk, tudunk kell azt is, melyik felekezethez tartozott az illető.
  • Problémát okozhat, hogy az anyakönyvekben nehéz kiigazodni, ráadásul előfordulhat, hogy latin vagy valamilyen nemzetiségi nyelven bukkanunk rá.
  • Ha közéleti személyiséget vagy nemest keresünk, könnyebb dolgunk van, de ha egyszerű városlakó, földműves, aki után kutatunk, nehezebben találunk adatokat.
  • Az országos vagy helyi összeírások mentén el tudunk jutni valameddig, azonban a 17-18. század fordulójától egyre kevesebb ilyen forrást találunk.
Ahhoz, hogy a rokonok, családtagok kutatása eredményes legyen, ismerni kell a módszertant, enélkül szinte lehetetlen megtalálni valakit, aki évszázadokkal ezelőtt élt. Különösen nehéz a helyzet akkor, ha olyan személyről van szó, aki kivándorolt az országból, esetleg eltűnt a háborús időszakban.
Amennyiben szeretné, hogy sikerrel záruljon a családtag kutatás, azt javasoljuk, hogy ne vágjon bele önállóan, inkább bízzon meg minket! Megtaláljuk az ősét, akiről szeretne többet megtudni, és vállalunk akár komplett családtörténeti kutatást is, forduljon hozzánk bizalommal!

Családtag kutatás segítséggel, ami megkönnyebbülést adhat

családtag kutatásRégóta szeretne pontos információkhoz hozzájutni egy rokonról? Vállaljuk a családtag kutatást is, így Ön megnyugodhat, és elfelejtheti a kételyeket.

Sok családdal kapcsolatban lehet hallani eltűnt rokonokról, akik például a háborúk éveiben vándoroltak ki. Sajnos az évek előrehaladtával egyre kevesebb információkhoz jutottak hozzá az adott személyről, de nem ritka az sem, hogy az utazás után egyáltalán nem hallottak a családtagról.

Ez az állapot egyesek számára kifejezetten frusztráló, hiszen rokonról van szó. Vannak olyanok, akiknek a családi kötelékek rengeteget számítanak, ezért fontos nekik, hogy megtalálják az elveszett hozzátartozójukat.

Családtag kutatás: eredményekhez szakemberek van szükség

A családtag kutatásról többen is úgy gondolják, hogy az internet világában könnyedén tudnak sikereket elérni, azonban valójában a világháló rendkívül kevés ehhez. Az interneten lehetnek olyan információk, amik nem hitelesek, ezt viszont a kutató családtagok nem ismerik fel.

Akiknek kellő tapasztalatuk, gyakorlatuk van ezen a területen, pontosan tudják, hogy hol lehet hozzájutni hiteles, pontos információkhoz.

Sikeres családtag kutatás, ami a léleknek is megnyugvást ad

Ha az embert túl sok kudarc éri a családtag kutatás során, az csak tovább nehezítheti az amúgy is fájó szituációt. Így nem lehet választ kapni a kérdésekre, amik akár egy életen is is marcangolhatják a rokonokat.

Éppen ezért is fontos, hogy profi foglalkozzon ezzel a feladattal, mert így a siker garantált. Ezek az élmények hozzájárulnak ahhoz, hogy a családtagok egy ilyen helyzetet is végül pozitívan értékeljenek, mert kérdéseikre megkapták a válaszokat.

Keressen bennünket, hiszen könnyebb, gyorsabb és kényelmesebb megoldást kínálunk a családtag kutatáshoz! Pár adatra lesz szükségünk, ezután mindent megteszünk azért, hogy Ön megkönnyebbülhessen.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.