Családfakutatásról bővebben

családfa rajzolás

A családfakutatásról

Családfakutatás Családfakutatás nagy tapasztalattal, megbízhatóan, megfizethető áron! Keressen minket bizalommal, és vegye igénybe teljes körű szolgáltatásunkat!

A legtöbben kíváncsiak vagyunk rá, hogy honnan származunk, hogy pontosan kik voltak az őseink. Azonban az emberek nagy része mégis csak maximum a dédszülőkig ismeri a családja történetét, pedig rengeteg érdekes dologra derülne fény, ha kicsit utánajárnánk. Szerencsére viszont, aki valóban szeretné megismerni a múltat, annak megvan rá a lehetősége, ugyanis a családfakutatás egy bárki számára elérhető szolgáltatás.

Egy tapasztalt családfakutatón nem fog ki még egy népesebb család több generációra való visszavezetése sem. Természetesen arra is van lehetőség, hogy magunk járjunk utána a származásunknak, azonban ez egy rengeteg időt és sok energiát, türelmet igénylő feladat. Ha nem élvezettel végeznénk a kutatást, akkor érdemes inkább egy erre szakosodott cég szolgáltatásait igénybe venni, ugyanis ma már egyáltalán nem megfizethetetlenek a családfakutatás árak.

A családfakutatás menete

családfa visszavezetéseA folyamat mindig a Megrendelő rendelkezésére álló információk feldolgozásával kezdődik. Ebben a fázisban minden anyakönyvi kivonat, emlék, bármilyen információ sokat jelenthet, ugyanis ez alapvetően meghatározza az egész családfakutatás menetét, befolyásolja, hogy mennyi időre lesz szükség és persze a költségek alakulására is nagy hatással van. A családfa visszavezetése akár több száz évig is lehetséges, de a leggyakoribbak a 4-5-6 generációs megrendelések. Ez a folyamat néhány hetet biztosan igénybe vesz, de akár hónapokba is telhet, mire minden szükséges információt sikerül megtalálni. Az adatok begyűjtése után következik a családfa táblázat elkészítése, amelynek segítségével rendszerezzük a rendelkezésünkre álló adatokat, és megalapozzuk magának a családfának a megrajzolását. Előfordul, hogy még ilyenkor fény derül egy-két hiányosságra, ebben az esetben gondoskodunk ezek utólagos pótlásáról. Ha valóban minden megvan, akkor állunk neki a családfa rajzolásnak.

Családfa rajzolás

családfa rajzolás

Az utolsó lépés a családfa rajzolás, melynek során elsőként egy vázlat készül el. A családfa rajzolás menete az adatok, nevek felvitelével kezdődik, majd kialakításra kerül az ábra is. Ez lehet egy nagyon egyszerű, grafikai elemeket nélkülöző szerkezet, de természetesen van lehetőség akár komolyabb, látványos minták megszerkesztésére is, hogy a végleges forma valóban fa formájú legyen. A családfa rajzolás menetének utolsó lépése a véglegesítés.

Mint látható, a családfakutatás sok munkával jár, ezért érdemes szakértőkre bízni, hacsak nem hobbiként tekintünk rá. Amennyiben Ön ehhez keresi az ideális céget, a legjobb helyen jár, ugyanis mi kedvező feltételekkel állunk rendelkezésére! Cégünk igyekszik mindenben megfelelni az igényeinek, gyorsan, precízen dolgozunk és a családfa rajzolás áraink is megfizethetőek. Amennyiben kérdése merült szolgáltatásunkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről!