Családfa visszavezetése: meddig lehetséges?

családfa visszavezetése

Családfa visszavezetése a lehető legkorábbi időkig, pontosan és precízen, kedvező áron – tudjon meg mindent az őseiről!

családfa visszavezetése évszázadokra is lehetséges, ám ehhez teljesülnie kell néhány feltételnek. legkorábbi, igazolható ős és a jelenkor közötti vonal ugyanis sosem nyílegyenes, épp ellenkezőleg; számos elágazást kell leküzdeni hozzá.

családfa visszavezetése mindig a legidősebb, még élő rokonokkal kezdődik. Ha valaki olyan szerencsés, hogy még élnek a dédszülei, vagy olyan rokonai, akik közel járnak a századik életévükhöz, akkor is csupán az 1920-as évekig lehet tisztán látni a családfát, ám még ez sem teljesen biztos. A korábbi éveket viszont már tisztán levéltári iratokból lehet csak kideríteni, és korántsem biztos, hogy ezek a dokumentumok nem semmisültek meg a két nagy világégés során, vagy a korábbi háborúkban. Ráadásul ebben az esetben is kétséges, hogy néhány száz évnél több időre vissza lehet tekinteni, hiszen az iratok elveszhetnek, megrongálódhatnak, és, ha valahogy mégis minden megmaradt, az írásbeliség már akár három évszázaddal ezelőtt sem volt annyira elterjedt, hogy minden adat a rendelkezésünkre álljon.

Aki tehát arra számít, hogy a honfoglalásig visszavezetheti a családfáját, csalódni fog, már csak a tatárjárás okozta, hatalmas mértékű pusztítás miatt is, ám aki reálisabban látja a helyzetet, fantasztikus dolgokat tudhat meg a származásáról, az őseiről és a családjáról. Nem ritka, hogy nemesi ősökkel rendelkezik az, aki a családfa visszavezetésére áldoz, de még ennél is érdekesebb dolgokra is fény derülhet. Mindenképp érdemes tehát kideríteni, kiktől is származunk, és ehhez nem kell más, mint egy tapasztalt szakember, aki precízen és pontosan végigköveti a leszármazási sort.

Amennyiben szeretné megtudni, hogy kik lehettek a távoli ősei, keressen fel bennünket, és bízza ránk a családfájának visszavezetését! Ha felkeltettük az érdeklődését, és kérdése lenne a családfa visszavezetésével kapcsolatban, illetve, ha szeretne bennünket megbízni a feladattal, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!