Családfa ábra készítéssel rajzos formát kap a családfa

Családfa ábra készítés

Elkészült végre a megrendelt családfakutatás? Még van egy lépés hátra. A családfa ábra készítéssel fel tudjuk tenni a pontot az i-re.

A családfát a származástan vagyis a genealógia tudománya kutatja. Egy személy, család őseinek visszakövetése, a család történetét, eredetét térképezi fel. Kétféle családfa létezik, az ősökre és a leszármazottakra koncentráló.

Kövesse végig ábrán a származását!

A családfát szokás megrajzolni, így egyszerre kettő funkciója is van a családfa ábrának. Egyrészt értékes és fontos információkat lehet leolvasni róla egy személyről, családról, másrészt pedig igényesen kidolgozott kép is, ami szinte művészi értékkel bír.

A felrajzolást korábban kézzel készítették, de ma már ügyes és gyorsan dolgozó számítógépes programok is segítenek abban, hogy egy múltról mesélő ábra elkészüljön. A kézi rajz természetesen időigényesebb és nagyobb odafigyelést követel meg a rajzolótól. A rajzolás hátránya ugyanakkor előny is, mert az ilyen családfa ábra egyedi és értékes kép lesz. Arra ügyelnie kell a rajzolónak, hogy minden információ arányosan és hiánytalanul kerüljön fel a szerteágazó lombkoronával ábrázolt fára. A fa ábrázolása az elterjedt, de egyszerű vonaltérképpel is meg lehet mutatni az ősök és leszármazottak közötti köteléket.

A családfa ábrákon szokás jeleket is alkalmazni, amik egyszerűsítik a rajzot és helytakarékosak is. A halált jelölheti plusz jel, a születést csillag, a két személy közötti házasságot pedig egyenlőségjel vagy két nulla, az az karikagyűrű.

A rajz különböző formát ölt, attól függően, hogy a leszármazottak vagy az ősök vonalát követi. Az utódokat bemutató ábra egy fa gyökérzetéhez hasonlít, az ősöket ábrázoló rajz a klasszikus fa mintával egyezik meg, lombkoronával.

A családfa elkészíttetése Önnek és a családtagjainak is gyönyörű ajándék, ami még különlegesebb, ha rajzot is kap. Forduljon bizalommal hozzánk, ha a családfakutatás és készítés munkafázisainak a kivitelezését is szeretné egy csapatra bízni! A részletekről kérjen felvilágosítást tőlünk az elérhetőségeink egyikén!