Névkutatás: Érdekli, hogy született a vezetékneve? Mi örömmel segítünk!

névkutatás

Bizonyára Önt is foglalkoztatja, hogy honnan származik és kik voltak a felmenői. Ami azonban még ezeknél is izgalmasabb kérdéssé válhat, vagy pont, hogy segít az előző kérdések megválaszolásában, az az, hogy vajon honnan jött a vezetékneve? Ha nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy vaskos családtörténeti krónikák sorakozzanak a könyvespolcán, akkor érdemes egy családfa- és névkutatással foglalkozó szakember segítségét kérni.

A családfakutatás már önmagában egy összetett és különleges tudomány, és ennek egy kiegészítő területe az úgynevezett névetimológia. A névetimológiát átszövi a nyelvtörténet is, ezért olyan szakembereknek kell kutatni, akik tisztában vannak a különböző nyelvi adottságokkal is. Egyszerre sok nyelvben tájékozottnak kell lenni, hiszen még a legmagyarosabb nevek is máshogy néztek ki évszázadokkal korábban, és előfordulhat, hogy külföldi nevekből lettek átmagyarosítva. Ezekre a történelmi pillanatokra is rámutat a névkutatás, sőt, minden egyes apró változást figyelembe vesz, és megvizsgál.

Nekünk szenvedélyünk a névkutatás! Ha kérdése van azzal kapcsolatban, hogyan dolgozunk, vagy szeretné segítségünket kérni, keressen minket bizalommal!