Családfakutatás: miért érdemes?

A legtöbben csak néhány generációig tudjuk visszavezetni a származásunkat; ennél többre ritkán van szükség, illetve ritkán őrzi meg a családi emlékezet a korábbi ősöket. A családfakutatás célja épp az, hogy a származást vissza lehessen vezetni a kezdetekig, de legalábbis a legkorábbi, fellelhető családtagig. És hogy miért érdemes foglalkozni ezzel?

Érdekes dolgok derülhetnek ki egy családfakutatás során: nemesi cím, híres, történelmi személyiség a rokonságban, hogy csak a leggyakoribbakat említsük. Sokan igazi megdöbbenéssel fogadják az ilyen jellegű információkat, pedig semmi különös nincs bennük. A származástan a szövevényes múltra nyit ablakot, amiből nem csak az derül ki, hogy kik az elődeink, hanem az is, hogy egész pontosan honnan származunk. A „népek olvasztótégelye” kifejezést általában nem hazánkra szokás használni, pedig a magyarok nagy részének felmenői között sokszor találni a környező népek közül elszármazott rokonokat.

Ha Önt is érdekelné a származása, de eddig nem tudta, hogyan tudhatna meg erről többet, forduljon hozzánk bizalommal: elvégezzük Ön helyett a családfakutatást, kiderítjük, hogy kik voltak az ősei!