Családfa ábrák, származási táblák készítése

származási tábla készítése

származási tábla készítése a szükséges adatok birtokában – és grafikai tudással felvértezve – egyszerű; ezek híján segítségre van szükség hozzá.

családfa ábra elkészítéséhez szükség van a család adataira, azaz a felmenők nevére és születési idejére, esetleg annak helyére is. Ezek nélkül a származási tábla elkészítése nem lehetséges, tehát első lépésként családfakutatást kell végezni. Tegyük fel azonban, hogy ez megvan, tehát csupán a családfa ábra elkészítése van hátra; lássuk ennek menetét.

származási tábla elkészítésének első lépése a vázlatos összeállítás; ekkor kerülnek kialakításra a család ágainak csoportosításai, illetve ilyenkor határozható meg az is, hogy maga a családfa milyen formában kerüljön a táblára. A vázlatos “adatrendezés” az egyik legfontosabb lépés, hiszen elég egy apró hiba, vagy valamely családtag kihagyása, és máris felborul a rend.

 

családfa ábra elkészítéséhez szükség van egy elképzelésre is; sokan választják a klasszikus fát, amelynek ágain elhelyezkedhetnek a család történetének meghatározó szereplői – vagyis az ősök -, de maga az ábra lehet akár egészen egyszerű, modern, sőt, minimalista is; mindez csakis a megrendelő elképzeléseitől függ.

Ezek után következhet magának a származási táblának az elkészítése, ami szintén az igényektől függ; lehet csupán egy file, ami akár e-mailben is küldhető, de lehet egy kész, falra akasztható tábla is. Fontos viszont, hogy a családfa ábra készítésekor egy utolsó, véglegesítést még mindenképp meg kell ejteni, amikor is a megrendelő átnézi a családfát az esetleges hibák után kutatva, valamint a grafikai megoldásokra is rábólint.

Ha szeretne származási táblát készíttetni, cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Pontos képet kaphat a családjáról és felmenőiről, ha igénybe veszi szolgáltatásainkat! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a családfa ábra készítésével kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!