A rokonság kutatás több okból is eredményes lehet

rokonság kutatás

A rokonság kutatásban egyénileg is messzire lehet eljutni, de az igazán átfogó eredményeket a hivatásos szakemberekkel lehet elérni.

A szűkebb családját ideális esetben mindenki ismeri, ebbe a körbe tartoznak a szülők, testvérek, nagyszülők, nagynénik, unokatestvérek. Nem mindenki ismeri még ezeket a rokonokat sem, aminek számos oka lehet. Mindenkiben él a vágy, hogy megismerje az élő rokonait, hiszen biztonságot tud nyújtani a tudat, hogy vannak, akikre számíthat és akikhez fordulhat az ember.

Milyen okokból kezd valaki családfakutatásba?

Az emberekben különböző hajtóerők dolgozhatnak, mindenkinek más motivációja lehet arra, hogy elkezdjen kutatni vagy megbízzon egy ezen a területen tevékenykedő céget a feladattal.

  1. A természetes kíváncsiság a leggyakoribb oka annak, hogy a családfakutatás ötlete valakiben felmerül. Ki tudja hol és kik élnek még a világban, akikhez vérségi kötelék fűz valakit? A leszármazottak őseiről is rengeteget meg lehet tudni egy kis kutatással és érdekes információkat előásni a történelem és a múlt ködéből.
  2. Az élő rokonokhoz el lehet jutni a kutatás révén, amire szükség lehet örökség rendezése miatt, de akár valamilyen orvosi ügyben is kérni lehet a vér szerinti rokonok segítségét.
  3. A rokonok és a származás rávilágíthat arra, milyen betegségeket örökölhet valaki, de arra is, voltak e ikrek a családban, ami szintén öröklődik. Fel kell készülni tehát arra is, hogy a kutatással járhatnak kellemetlen információk is.

A fenti összefoglalóból világosan kiderül, hogy a családfakutatás nem csupán egy divathóbort, ami egy díszes plakát falra rögzítésével végződik. Több előnye és hasznos eredménye is van annak, ha valaki tisztában van azzal honnan származik és kikkel áll rokonságban.

A rokoni szálak messzire nyúlhatnak, illetve sokkal szövevényesebbek lehetnek, mint azt elsőre gondolná. Ha szeretné feltérképezni a saját családfáját, örömmel segítünk benne. Kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén és kérjen tőlünk ajánlatot!