A családfakutatás menete

családfakutatás menete

családfakutatás menetét érdemes megismerni, mielőtt megrendeli a szolgáltatást. Cégünkre mindenben számíthat, ami a családfa elkészítéséhez kellhet!

A családfa készítésébe elsőként sokan egymaguk vágnak bele, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy érdemes inkább e téren jártas csapatra bízni a feladatot, mert rengeteg buktatója van. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy hogyan néz ki a családfakutatás menete, ha mi végezzük.

Elsőként a lehető legtöbb, a családban fellelhető információt gyűjtjük be, úgy mint a régi anyakönyvi kivonatok, feljegyzések, származás igazolások, levelek, családi biblia stb. Minél több adat áll rendelkezésre a kutatás kezdetekor, annál gyorsabban és költséghatékonyabban lehet eredményeket elérni. A dokumentumok összegyűjtése és feldolgozása mellett fontos, hogy az idősebb rokonok emlékezetét is segítségül hívjuk a kiindulási adatok összeállításakor. A négy legfontosabb adattípus amikre szükség van: név, időpont, hely, vallás. Mindezekhez természetesen segítséget nyújtunk, akár személyes találkozás keretében is.

 

A családfakutatás menetének fő lépései csak ezután következnek. Ha megvan a kiinduló anyag, akkor kezdődhet a kutatás, amit teljesen az Ön igényeinek megfelelően végzünk. Ennek időtartama általában 1-6 hónap. A legfontosabb források az anyakönyvek, az összeírások, a gyászjelentések, a helytörténeti munkák és a korabeli újságok. A kutatás végeztével az adatokat egy speciális családfa-szerkesztő programmal ábrázoljuk vagy művészi kivitelben megrajzoljuk, amit a megrendelőnek a kutatási jegyzőkönyvvel együtt adunk át. A teljes anyagot digitális adathordozóra tesszük.

Előfordulhat, hogy a családfakutatás menete során addig nem ismert nemesi ősökre bukkanunk. Ez esetben a családról, a nemesség szerzésének körülményeiről, címeréről is legjobb tudásunk szerint próbálunk meg minél több ismeretet összegyűjteni.

Cégünk a családfakutatás menete során mindvégig ügyfelei igényei alapján jár el, és próbálja a lehető legpontosabb adatokat felkutatni. Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk bizalommal, és kérje részletes tájékoztatónkat a családfakutatás menetéről!