A címerkészítés folyamatáról – a heraldika szabályai

címerkészítés folyamata

címerkészítés folyamata rendkívül összetett, bonyolult, hiszen sok szempontnak kell megfelelni, ám cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren.

A címer egy olyan pajzsra festett jelkép, ami régen egy-egy családnak a jelképe volt, de később már minden országnak, városnak és a kisebb településeknek is kialakult a saját címere, illetve egyesületek, csapatok is elkészíthetik a sajátjukat. Az emberek mindig is törekedtek arra, hogy a valamilyen szempont alapján történő összetartozásukat kifejezzék. Származhattak például egy népcsoportból, egy országból vagy egy családból, a lényeg, hogy legyen egy közös pont, amire büszkék. Most nézzük egy kicsit bővebben, hogy mi mindent érdemes tudni a címerkészítés folyamatáról!

A címereket eredetileg hadi célokra kezdték használni, ennek is köszönhető, hogy az alapjuk mindig egy pajzs. A pajzs konkrét alakja nem meghatározott, ezért a címerkészítés folyamatában elsőként erről kell dönteni. A pajzs felületét függőleges és vízszintes vonalakkal tagolhatjuk. A címerkészítés folyamatának következő lépése a borítások kialakítása, majd az ábrák megtervezése. Ezek lehetnek úgynevezett mesteralakok vagy címerképek. A címerkészítés folyamatában a pajzson kívül mindig fontos szerepet kapnak a sisakok, melyeknek mindig  pajzs felső részén kell elhelyezkedniük, de kizárólag a korona alatti területen.

címerkészítés folyamatában a fenti, alapvető szabályokat mindenképpen érdemes figyelembe venni, azonban a lehetőségek tárháza szinte végtelen. A címer lehet egyszerű, de akár összetettebb is, kép vagy leírás, de akár teljesen egyedi igények alapján is készülhet. A címerkészítést ajánljuk családok, települések, egyesületek vagy akár csapatok részére is.

Amennyiben kérdése merült fel vagy szeretne még többet megtudni a címerkészítés folyamatáról, forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről! Kérje bátran ajánlatunkat, legyen az Ön családjának, egyesületének is saját címere, ami ezentúl az összetartozásuk jelképe lehet!